27. oktobar 2020.

Zabeležite datum – šesti RSNOG 26. novembra onlajn

Godina u kojoj je skoro svakom na planeti postao jasan značaj stalne dostupnosti internet veze podgrejala je brojna pitanja i polemike. O njima će biti reči na RSNOG konferenciji koju 26. novembra po šesti put organizuje Grupa mrežnih operatora Srbije (RSNOG). I ove godine konferenciju je podržala Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Konferencija će biti održana onlajn, a zainteresovani posetioci imaće prilike da je prate uživo putem strima.

Tri tematske celine biće u fokusu ovogodišnjeg RSNOG-a. Razmatraće se da li je i kako uticalo na mrežu iznenadno uvećanje saobraćaja i kako je industrija izašla na kraj sa izazovima koje je pred internet postavila pandemija. Rast upotrebe interneta i inoviranje sajber pretnji tokom pandemije stavljaju značajan akcenat na sajber bezbednost, pa će se tokom konferencije razgovarati o aktivnostima domaćih CERT-ova. Data centri ili cloud biće ključna dilema koju će tokom diskusije nastojati da reše predstavnici kompanija sistem integratora.

Zabeležite u kalendaru 26. novembar i pridružite se konferenciji koja okuplja domaće i inostrane stručnjake koji se bave informacionim tehnologijama, mrežama i sajber bezbednošću.