27. октобар 2020.

Забележите датум – шести RSNOG 26. новембра онлајн

Година у којој је скоро сваком на планети постао јасан значај сталне доступности интернет везе подгрејала је бројна питања и полемике. О њима ће бити речи на RSNOG конференцији коју 26. новембра по шести пут организује Група мрежних оператора Србије (RSNOG). И ове године конференцију је подржала Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС). Конференција ће бити одржана онлајн, а заинтересовани посетиоци имаће прилике да је прате уживо путем стрима.

Три тематске целине биће у фокусу овогодишњег RSNOG-а. Разматраће се да ли је и како утицало на мрежу изненадно увећање саобраћаја и како је индустрија изашла на крај са изазовима које је пред интернет поставила пандемија. Раст употребе интернета и иновирање сајбер претњи током пандемије стављају значајан акценат на сајбер безбедност, па ће се током конференције разговарати о активностима домаћих CERT-ова. Data центри или cloud биће кључна дилема коју ће током дискусије настојати да реше представници компанија систем интегратора.

Забележите у календару 26. новембар и придружите се конференцији која окупља домаће и иностране стручњаке који се баве информационим технологијама, мрежама и сајбер безбедношћу.