7. novembar 2016.

Otvorene prijave za Drugu RSNOG konferenciju

Druga RSNOG konferencija

Druga RSNOG konferencija biće održana u hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu, 22. novembra 2016. Konferenciju su podržali RNIDS, RIPE NCC, Interxion, SOX i Mainstream. Učešće na konferenciji je besplatno, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta i može se obaviti na stranici konferencije.

Na dan konferencije, registracija učesnika počinje u 13.30 ispred sale Mediteran, a skup će biti otvoren u 14.00. Tokom konferencije biće održano sedam prezentacija u dva bloka, na teme kao što su bezbednost mrežne infrastrukture, kritičnih servisa i korisničkih sadržaja na Internetu, zaštita od DDoS napada i projektovanje modernih data centara. Detaljan program i satnica konferencije objavljeni su na stranici konferencije.

* * *

RSNOG (RS Network Operators’ Group) – Grupa mrežnih operatora Srbije je neformalna zajednica domaćih mrežnih stručnjaka, okupljena oko zajedničkog interesa poboljšanja kvaliteta, performansi, stabilnosti i sigurnosti internet mreža i usluga u Srbiji. RSNOG aktivno podstiče razmenu ideja, znanja i najboljih praksi između mrežnih stručnjaka u Srbiji, kao i saradnju sa sličnim grupama u regionu, Evropi i svetu.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) je stručna, nestranačka, nevladina i nedobitna organizacija, osnovana od strane lokalne internet zajednice u Srbiji, sa ciljem da upravlja nacionalnim internet domenima Srbije. RNIDS pruža administrativnu, organizacionu i finansijsku podršku aktivnostima RSNOG zajednice.

Réseaux IP Européens Network Coordination Centre (RIPE NCC) je Koordinacioni centar foruma evropskih IP mreža, jedan od pet svetskih regionalnih internet registara (RIR), nadležan za teritoriju Evrope, Bliskog Istoka i Centralne Azije. Članovi organizacije su lokalni internet registri kojima RIPE NCC dodeljuje IP adrese i AS brojeve, bez kojih Internet ne bi mogao da funkcioniše.

Interxion je vodeći evropski pružalac carrier- i cloud-neutral usluga kolokacije u data centrima, sa preko 1.500 korisnika u 42 data centra u 11 država. Interxion pruža usluge za preko 600 pružalaca internet pristupa i 21 tačku razmene internet saobraćaja širom Evrope.

SOX (Serbian Open eXchange) je platforma za razmenu Internet saobraćaja, otvorenih pravila i transparentnih procedura, koja omogućava okosnicu (backbone) za nacionalne i regionalne Internet kompanije, fiksne i mobilne telekomunikacione operatere, pružaoce sadržaja, gaming kompanije.

Mainstream od 2005. pruža usluge naprednog Web hostinga, uz 24h podršku i garantovanu dostupnost od 99,99% godišnje. Hostuje čak 10 od 15 najposećenijih sajtova u Srbiji po Gemius Audience rejtingu, kao i brojne druge zahtevne aplikacije kojima je od krucijalnog značaja visoka dostupnost. Preko 50% svih generisanih web strana u Srbiji se servira sa Mainstream infrastrukture.