7. новембар 2016.

Отворене пријаве за Другу RSNOG конференцију

Друга RSNOG конференција

Друга RSNOG конференција биће одржана у хотелу „Crowne Plaza“ у Београду, 22. новембра 2016. Конференцију су подржали РНИДС, RIPE NCC, Interxion, SOX и Mainstream. Учешће на конференцији је бесплатно, али је регистрација обавезна због ограниченог броја места и може се обавити на страници конференције.

На дан конференције, регистрација учесника почиње у 13.30 испред сале Медитеран, а скуп ће бити отворен у 14.00. Током конференције биће одржано седам презентација у два блока, на теме као што су безбедност мрежне инфраструктуре, критичних сервиса и корисничких садржаја на Интернету, заштита од DDoS напада и пројектовање модерних дата центара. Детаљан програм и сатница конференције објављени су на страници конференције.

* * *

RSNOG (RS Network Operators’ Group) – Група мрежних оператора Србије је неформална заједница домаћих мрежних стручњака, окупљена око заједничког интереса побољшања квалитета, перформанси, стабилности и сигурности интернет мрежа и услуга у Србији. RSNOG активно подстиче размену идеја, знања и најбољих пракси између мрежних стручњака у Србији, као и сарадњу са сличним групама у региону, Европи и свету.

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) је стручна, нестраначка, невладина и недобитна организација, основана од стране локалне интернет заједнице у Србији, са циљем да управља националним интернет доменима Србије. РНИДС пружа административну, организациону и финансијску подршку активностима RSNOG заједнице.

Réseaux IP Européens Network Coordination Centre (RIPE NCC) je Координациони центар форума eвропских IP мрежа, један од пет светских регионалних интернет регистара (RIR), надлежан за територију Европе, Блиског Истока и Централне Азије. Чланови организације су локални интернет регистри којима RIPE NCC додељује IP адресе и AS бројеве, без којих Интернет не би могао да функционише.

Interxion је водећи европски пружалац carrier- и cloud-neutral услуга колокације у дата центрима, са преко 1.500 корисника у 42 дата центра у 11 држава. Interxion пружа услуге за преко 600 пружалаца интернет приступа и 21 тачку размене интернет саобраћаја широм Европе.

SOX (Serbian Open eXchange) је платформа за размену Интернет саобраћаја, отворених правила и транспарентних процедура, која омогућава окосницу (backbone) за националне и регионалне Интернет компаније, фиксне и мобилне телекомуникационе оператере, пружаоце садржаја, gaming компаније.

Mainstream од 2005. пружа услуге напредног Web хостинга, уз 24h подршку и гарантовану доступност од 99,99% годишње. Хостује чак 10 од 15 најпосећенијих сајтова у Србији по Gemius Audience рејтингу, као и бројне друге захтевне апликације којима је од круцијалног значаја висока доступност. Преко 50% свих генерисаних web страна у Србији се сервира са Mainstream инфраструктуре.