23. новембар 2018.

Одржанa Четврта RSNOG конференцијa

Четврта RSNOG конференција одржана је у Хотелу „М”, у Београду, 22. новембра, уз подршку Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), RIPE NCC, Serbian Open Exchange (SOX) и компаније Cisco.

Ова конференција окупила је преко 150 мрежних стручњака из највећих домаћих телекомуникационих компанија, кабловских оператора, интернет и хостинг провајдера (Теленор Србија, Телеком Србија, SBB, Пошта Србије, Serbian Open Exchange, Радијус вектор, Електропривреде Србије), домаћих ИТ компанија (Пупин телеком, Unicom Telecom, Телеком Србија, Маднет), академских институција (Електротехнички факултет Београд, Рачунарски факултет) и државних институција (Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство одбране и Војска Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, РАТЕЛ). Конференцију је додатно пратило неколико стотина заинтересованих посредством интернет преноса.

Било је речи о алатима које RIPE NCC нуди мрежним администраторима, о новинама у вези са RIPE Atlasom, као и о видљивости и анализи садржаја у IP мрежама. Истакнут је значај увођења промена и повећања значаја клауда када је безбедност на Интернету у питању, важност IPv6 протокола и NAT64Check Version 2 алата, DNSSEC-a и дигиталног потписивања .RS и .СРБ домена, као и DNS anycast платформе Quad9.

Као и прошле године, RSNOG конференција генерисала је појачано интересовање за е-листу RSNOG заједнице.

Све презентације, снимци предавања и фотографије са Четврте RSNOG конференције можете пронаћи на сајту RSNOG заједнице.